Hlavní obsah

Běžkař na Bruntálsku zkolaboval a zemřel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrtí skončila pro třiašedesátiletého běžkaře sobotní vyjížďka na Bruntálsku. Bohužel ani devadesátiminutová resuscitace záchranářů mu život nezachránila.

Foto: Barbora Zpěváčková

Ilustrační foto

Článek

Muž zkolaboval v terénu poblíž Horního Města před 14. hodinou. „Běžkař podle svědků náhle upadl na zem. Protože nereagoval a nedýchal, zahájili správně nepřímou srdeční masáž, a to pod vedením operátora zdravotnické záchranné služby,“ nastínil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

V Jeseníkách zavalila lavina skialpinistu, je po smrti

Krimi

Dodal, že záchranáři následně poskytli pacientovi rozšířenou resuscitaci. „Zajistili muži dýchací cesty, umělou plicní ventilaci, připojili jej k přístroji provádějícímu masáž srdce a podali mu léky,“ popsal s tím, že vzhledem k okolnostem události, pochlazení a známkám srdeční aktivity, resuscitovali záchranáři pacienta více než půldruhé hodiny.

„Přes veškerou snahu zasahujících posádek však následně došlo k úplné zástavě oběhu a lékařka musela nakonec konstatovat smrt,“ uzavřel Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám