Hlavní obsah

Bezdomovec se mstil ostrovským úředníkům za byt

OSTROV

Policie dopadla muže, který vyhrožoval, že vyhodí do vzduchu radnici v Ostrově na Karlovarsku. Kvůli výhrůžce, kterou muž oznámil ve středu večer v redakci ostrovské kabelové televize, muselo být evakuováno ve čtvrtek dopoledne sedm desítek zaměstnanců městského úřadu.

Foto: Jiří Cysař

Zámek

Článek

"Jednapadesátiletý muž byl obviněn z nebezpečného vyhrožování," řekla dnes ráno ČTK mluvčí karlovarské policie Eva Plíhalová. Muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Muž už byl v minulosti údajně trestán. Policie jeho totožnost i trvalé bydliště v Ostrově už od středečního večera znala a ihned po něm začala pátrat. Muž se ale ukrýval a tak se jej podařilo dopadnout až ve čtvrtek odpoledne.

Podobně vyhrožoval i před lety

V minulosti trestaný bezdomovec vyděsil ostrovské úředníky z toho důvodu, že mu nebyl přidělen byt. Pracovnici televize řekl, že výbuch provede deseti kilogramy semtexu. Policie budovu úřadu ve čtvrek dopoledne evakuovala, následná prohlídka však byla negativní.

Podle starosty Ostrova Jana Bureše (ODS) patří obviněný k asociálním typům a údajně už má podobný skutek na svědomí. "Prý už se kvůli němu kdysi dávno tento úřad vyklízel. Tehdy také tvrdil, že má semtex, a že to tady vyhodí do vzduchu," řekl ve čtvrtek starosta.

Reklama

Související články

Hrozba bezdomovce vyhnala ostrovské úředníky

Policisté vyklidili ve čtvrtek dopoledne budovu Městského úřadu v Ostrově na Karlovarsku, kde nesměl zůstat jediný úředník. Místní 52letý bezdomovec Josef P....

Výběr článků

Načítám