Hlavní obsah

Bezdomovec: Kamarádi leželi jak ubitá zvířata

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Mrtvé dva kamarády má stále před očima 53letý bezdomovec, kterého od násilné smrti zachránila možná náhoda. Policisté ho minulou středu našli těžce zraněného v areálu bývalého výstaviště jen pár metrů od dalších dvou bezdomovců, které neznámý vrah v noci z 11. na 12. dubna umlátil. Policie nadále vychází při vyšetřování brutálního zločinu z jednoho pachatele a vylučuje útočící partu.

Článek

Muž přezdívaný Borůvka exkluzivně Právu popsal, co všechno si kolem události pamatuje. "Byl jsem hodně opilý. Mrtvé kamarády jsem objevil až ráno, když jsem se vzbudil bolestí a zjistil, že mně někdo dal pořádnou nakládačku," šeptal z nemocničního lůžka vyzáblý, zarostlý muž, na jehož těle jsou kromě modřin a tržných ran patrné i omrzliny.

Všichni tři bydleli společně pod provizorním přístřeškem z plátěného stanu. "Ten den jsme s Láďou odvezli do výkupu šrot. Za utržené peníze jsme si pak v Kauflandu koupili víno a venku popíjeli. On se potom zdejchnul. Říkal, že má nějaký popáleniny a že si potřebuje ohřát vodu a omýt si rány. Já jsem tam zůstal a vypil toho trochu víc," vzpomínal muž.

Na nic si nepamatuje

Opilý se kolem deváté večer vracel zpátky do přístřešku. "Z takového menšího srázu mi po trávě uklouzly nohy. Zůstal jsem tam ležet a chrápal až do rána. Na nic si z noci nepamatuju. Když jsem se probudil, všechno mě bolelo. Nebyl jsem schopný se vůbec postavit, nohu jsem měl nateklou, roztrhlý obličej a nemohl jsem pořádně popadnout dech. Bylo mi jasný, že mě někdo zmlátil. To mi ještě museli sundat boty, protože jsem byl bos," vybavoval si Borůvka první minuty po probuzení.

Půl hodiny mu trvalo, než dopajdal k přístřešku, který byl vzdálený asi sto metrů. "Bylo mi divné, že kamarádi mají zbouraný stan. Říkal jsem si, že asi zase byli ožralí a strhli ho. Pak mě zarazilo, že tak divně leží na sobě. Když jsem se přiblížil, lekl jsem se těch jejich výrazů. Kolem nich bylo všude plno krve. Leželi na hromadě jak nějaký ubitý zvířata. Divil jsem se, že je rovnou nehodili do řeky. Oslovil jsem je, ale nikdo neodpovídal. Tak jsem poznal, že jsou mrtví. Neměl jsem jak zavolat policajty. Třásla se mnou zimnice. Nohy mě šíleně bolely, tak jsem si lehl na chvilku do spacáku," popisoval muž další sled událostí.

Vzápětí přišel na místo tragédie jejich další kamarád s přítelkyní. "Bylo jim podezřelé, že po ránu už býváme u Kauflandu a ještě tam nikdo z nás není. Vysvětlil jsem jim situaci a hned zavolali poldy," dodal bezdomovec, který utrpěl tříštivou zlomeninu kotníku a kromě potlučenin od hlavy až k patě má zlomená tři žebra.

Odmítá verzi o pomstě

Sám si nedokáže vysvětlit, že vůbec přežil. "Kdybych si aspoň trochu něco pamatoval, určitě bych to na rovinu řekl. Byli to přece kamarádi. Takhle je brutálně zabít, je hrozný. Mě nějak nechali na pokoji. Možná si už mysleli, že jsem mrtvý," přemítal.

Policie ale nadále vyšetřuje i verzi, že to byl právě on, kdo ubil z pomsty ve spánku své dva kumpány, kteří ho před tím ztloukli. To však zraněný popírá. "Mezi sebou jsme se nikdy neprali. Občas jsme si slovně vyměnili názor. Spíš jsme drželi při sobě. Myslím si, že v tom má prsty někdo z okolí, ve kterém jsme se vlastně denně pohybovali. Láďa hodně somroval a chodil špinavý jako křovák. Dost lidí nás nesnáší," uzavřel bezdomovec s tím, že zpátky na místo vraždy se už nikdy nevrátí. Pro příští dny je to více než jisté. V nemocnici ho čeká ještě několik týdnů léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám