Hlavní obsah

Bez vody a jídla, mezi výkaly a mrtvolami. Veterináři našli chov s desítkami jorkšírů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavsko

Téměř padesát jorkšírských teriérů zachraňovali veterináři ve čtvrtek v obci Plavsko na Jindřichohradecku. Psi byli bez vody i stravy a na místě veterináři našli i dvě uhynulá štěňata a dva dospělé psy.

Foto: SVS

V chovu na Jindřichohradecku trpělo téměř padesát jorkšírů

Článek

Celkem skončilo v útulcích a záchranných stanicích 47 zvířat. „Psi se v době odebrání nacházeli ve špatném výživném stavu, měli přerostlé drápy a byli znečištěni výkaly, kterých byla plná podlaha, neboť je nikdo neodklízel,” popsal situaci u chovatelky tiskový mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Zvířata podle mluvčího neměla k dispozici vodu pro napojení se ani krmivo. Veterináři na místě rovněž našli dva uhynulé dospělé psy a dvě mrtvá štěňata.

Matku roky bil a zavíral s desítkami psů. Muž z Chebska skončil ve vazbě

Krimi

„Jeden pes musel být ze zdravotních důvodů utracen přivolaným veterinárním lékařem,“ zmínil Vorlíček.

Těla uhynulých zvířat půjdou na pitvu ve Státním veterinárním ústavu, kde budou odborníci zkoumat příčiny smrti. Případem se pak dále může zabývat i městský úřad nebo policisté, kteří mohou chovatelku obvinit i z trestného činu týrání zvířat.

Foto: SVS

Zvířata skončila v útulcích a záchranných stanicích

Odebrané psy veterináři převezli do několika různých útulků, například do Tábora, Prahy, Olomouce či Kostelce nad Černými lesy.

Podvyživené dogy se tísnily v mobilním domku na jihu Čech, veterináři psy chovatelce vzali

Krimi

„Případ se podařilo ve velmi krátké době vyřešit díky spolupráci zúčastněných subjektů a ochotě dobrovolníků z útulků a záchranných stanic, z nichž někteří byli ochotni ujet během jednoho dne stovky kilometrů, aby si mohli psy vyzvednout,“ doplnil Vorlíček.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám