Hlavní obsah

Běsnícímu otci ze Starého Města hrozí až doživotí. Rozváděli se, tuší důvody tragédie místní

Právo, alf
Aktualizováno

Až doživotí hrozí osmadvacetiletému muži, který ve čtvrtek odpoledne zaútočil v bytě ve Starém Městě na Uherskohradišťsku s nožem v ruce na své dvě nezletilé děti. Tříletá holčička zběsilý útok muže nepřežila, pětiletý chlapec skončil s mnoha řeznými ranami v nemocnici. Podle lékařů je mimo ohrožení života. Místní poukazují na to, že se manželé rozváděli.

Dům ve Starém Městě, ve kterém mladá rodina bydlíVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Ve čtvrtek policie k případu téměř nic neuvedla, jen potvrdila, že vyšetřuje ve Starém Městě násilný trestný čin na nezletilém dítěti. [celá zpráva]

„Zlínští kriminalisté hned ve čtvrtek zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a pokusu o vraždu. Podezřelým je osmadvacetiletý muž ze Starého Města na Uherskohradišťsku,“ sdělila v pátek mluvčí krajské policie Lenka Javorková.

Je to šílenství, šok z čistého nebe.
Starosta Starého Města Josef Bazala

Nepříčetný útok si zřejmě otec brzy uvědomil, pokusil se totiž údajně o sebevraždu. Přežil jen díky rychlému příjezdu záchranářů a leteckému transportu do nemocnice. „V současné době je v péči lékařů a není schopen účasti na úkonech trestního řízení,“ podotkla Javorková.

Motiv a okolnosti vraždy a pokusu o vraždu jsou předmětem dalšího šetření. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování není možné v této chvíli podrobnější informace zveřejnit,“ doplnila mluvčí.

V rodině se schylovalo k rozvodu

Deník Právo hovořil přímo na místě tragédie s několika sousedy. „Co jsem slyšel, tak se v jejich vztahu schylovalo k rozvodu. Chlap to asi neunesl a chtěl s sebou stáhnout i děti. Je to tragédie,“ uvedl muž ve středních letech, který bydlí v jednom ze čtyř řadových bytových domů v ulici Michalská, kde se neštěstí stalo.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Bytový dům ve Starém Městě na Uherskohradišťsku, v němž mladá rodina žije.

Podle všeho se nejednalo o problémovou rodinu. Bytový dům se navíc nachází v klidné lokalitě, v okolí žije spousta rodin s malými dětmi. „Ptal jsem se našich strážníků, zda tam měli v nedávné době nějaké výjezdy. Žádné problémy tam ale takového rázu nebyly. Neměli jsme tam z minulosti žádné hlášení,“ sdělil Právu starosta Starého Města Josef Bazala (KDU-ČSL).

„Je to šílenství, šok z čistého nebe. V době zásahu záchranných složek jsem byl zrovna nedaleko na náměstí Velké Moravy,” doplnil Bazala.

Letos je to na Zlínsku druhá dokonaná vražda. V dubnu osmatřicetiletý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku ubodal o osm let mladší bývalou přítelkyni. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám