Hlavní obsah

Batole spadlo do pět metrů hluboké jámy v olomouckém parku

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáctiměsíční děvčátko spadlo v neděli před polednem do pětimetrové prohlubně ve Smetanových sadech v Olomouci. Vyprostit ho z díry museli hasiči. Ti poté batole s drobnými oděrkami předali osádce zdravotnické záchranné služby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Naše linka tísňové pomoci pět minut před půl jedenáctou převzala informaci o propadení menšího dítěte do nebezpečné pětimetrové prohlubně ve Smetanových Sadech. Spadlo tam po přehlédnutí menšího otvoru v zemi u pařezu, a to při procházce parkem s matkou a babičkou. Zůstalo tam pak uvězněné. Možná zranění se nevylučovala, nicméně holčička komunikovala a nestěžovala si na bolesti,“ řekl Právu v neděli mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák s tím, že díra byla jen velmi těžko pozorovatelná.

Ještě před příjezdem hasičů se podle něj o záchranu pokusil kolemjdoucí, otvor byl ale velmi malý a přístup k dítěti skoro neřešitelný.

„My jsme pak do prohlubně spustili hasiče v lezecké ústroji, přičemž ten se k dítěti musel v některých místech prohrabat. Poté již samotné vyproštění proběhlo bezproblémově,“ uvedl Hošák a dodal, že po předání dítěte zdravotníkům byla provedena bezpečnostní opatření pro zamezení další nebezpečné situace.

Případem se zabývá už i Policie ČR. „Prověřujeme možné zavinění. Víc v této chvíli k případu nemohu nic uvést,“ řekla Právu v neděli krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám