Hlavní obsah

Bankovní lupič se ukrýval půl roku

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Po půlročním pátrání se kriminalistům z Vyškova a jejich kolegům z jihomoravské policejní správy v Brně podařilo dopadnout 30letého muže, který vyloupil pobočku Komerční banky ve Slavkově u Brna na Vyškovsku, odkud si odnesl 5 miliónů korun.

Článek

Kromě této bankovní loupeže, má tento už na svědomí ještě další dvě s pistolí v ruce a soudce ho vzal do vazby.

"Největší loupež spáchal muž 21. června, kdy s pistolí v ruce vešel do expozitury Komerční banky ve Slavkově, kde ohrožoval klienty bnky a zaměstnance. Rozbil sklo na přepážce a sebral 5 miliónů korun. Z místa loupeže ujel na motocyklu značky Yamaha," potvrdila Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Předehra v obchodě s elektronikou

Tato loupež však nebyla jedinou, které se dopustil. Asi 14 týden před útokem na slavkovskou banku, napadl muž pracovníky ve velkoskladu s elektrozbožím v Brně - Králově Poli. S pistolí v ruce srazil na zem jednoho ze zákazníků a pokladní přinutil, aby mu vydala tržbu dosahující asi 116 tisíc korun. Na dvoře měl připravený motocykl, na kterém ujel.

"Bylo to docela drsné, vešel dovnitř s helmou na hlavě, začal křičet, ať si všichni lehnou na zem. Jeden ze zákazníků neposlechl, tak ho podkopl. Pak chytil pokladní a s pistolí ji přinutil vydat tržbu, kterou na spodní pokladě měla. Mě se podařilo na poslední chvíli utéci do zadní části skladu a zavolali jsme s kolegy policii," řekl Právu pracovník elektroskladu.

Přepadával na ukradené motorce

Pátrání po lupiči komplikovalo jeho maskování, protože na akce chodil vždy v uzavřené motocyklové přilbě s černým plexisklem a měnil i zbraně. Choval se vždy profesionálně velmi tvrdě, aby získal peníze a nikdo mu nekladl odpor. Motocykl, na kterém jezdil, byl bez registrační značky, protože ho ukradl v prodejně motocyklů v Hustopečích u Brna.

"Zjistili jsme, že jde o muže, který má za sebou již problémy se zákonem z minulosti. Při domovní prohlídce jsme u něj našli zbraně, se kterými se dopouštěl trestné činnosti. Po zadržení ho policejní rada začal stíhat z loupeže a muž skončil ve vazbě," doplnila Bartoníková.

Reklama

Výběr článků

Načítám