Hlavní obsah

Babička se polila benzínem a zapálila

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Rodinná tragédie se odehrála v sobotu po 16. hodině v liberecké Radčické ulici, kde se 84letá důchodkyně polila benzínem a zapálila. Hořící babička následně vyběhla z domu na zahradu, kde ji začali hasit její příbuzní. S těžkými popáleninami ji vzápětí transportovali záchranáři na chirurgii liberecké nemocnice.

Foto: Jan Řehounek

Nymburské přednádraží a autobusovou stanicí.

Článek

"Pacientka utrpěla popáleniny třetího stupně na sto procentech těla. Její zranění jsou těžko slučitelná se životem. O tom, zda bude případně transportována do popáleninového centra v Praze, rozhodnou lékaři na chirurgické ambulanci," řekla Právu tisková mluvčí Krajské zdravotnické záchranné služby v Liberci Kristýna Fejfarová.

Fejfarová vysvětlila, že transport by mohli záchranáři realizovat až poté, co se podaří lékařům v liberecké nemocnici stabilizovat stav pacientky. Potom by pro ni patrně přiletěl vrtulník pražské záchranky, protože liberecká letecká záchranná služba nesmí startovat po západu slunce.

Šok mezi příbuznými i sousedy

O tom, co se v nově zrekonstruovaném domku ve vilové čtvrti v Liberci stalo, na místě spekulovali mnozí sousedé. Událost je vyděsila zvláště poté, co o pouhé dva kilometry odsud v úterý ráno nastal výbuch v bytě jednoho z panelových domů v ulici Květnové revoluce. Na místě zemřeli dva lidé a policie případ šetří pro podezření z vraždy. V šoku byli i příbuzní ženy.

"Vůbec netušíme, co se stalo. Pracovali jsme na zahradě a najednou slyšeli velikou ránu. Potom z domu vyběhla babička a celá hořela. Když se podařilo místo uhasit, zjistili jsme, že se polila benzínem," vylíčil Právu na místě zeť postižené ženy. Co ji k činu vedlo, nedokázal říci. Přiznal ale, že babička měla v poslední domě obtíže v komunikaci s okolím.

Na místě zasahovaly hasičské jednotky a také záchranáři. Původní zprávy hovořily o tom, že v domě nastal výbuch. "Případ nám byl nahlášen jako výbuch v domě s požárem. Na místo vyjelo několik jednotek," sdělil Právu operační důstojník Krajského hasičského záchranného sbor Karel Vaníček. Fejfarová Právo nejprve informovala o tom, že žena na místě uhořela.

Případ začala vyšetřovatel liberecká policie. "Zatím nemáme podrobnější informace o tom, co ženu k činu vedlo," shrnul operační důstojník policie.

Podobný případ se odehrál vloni v říjnu v Paceřicích na Liberecku, kde se polil benzínem a zapálil 55letý muž. Po několika dnech zemřel v nemocnici na následky těžkých popálenin.

Reklama

Související články

Vězeň se pokusil upálit kvůli rozsudku

Benzínem ze zapalovače se ve čtvrtek ve věznici Vykmanov na Karlovarsku polil a zapálil 38letý vězeň. "Způsobil si tak popálení zad," uvedla v pátek mluvčí...

Výběr článků

Načítám