Hlavní obsah

Avii se ulomila hřídel a nešla zabrzdit, přejela dělníka

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

S těžkým zraněním transportoval ve středu odpoledne vrtulník do ostravské nemocnice muže. Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku ho zavalila porouchaná couvající avia s pískem.

Foto: Policie ČR

Dělník, kterého zavalila couvající avia, skončil v nemocnici v Ostravě.

Článek

”K nešťastné události došlo poblíž SKI areálu Kyčerka, kde probíhá výstavba kanalizace. Osmatřicetiletý zaměstnanec firmy, která stavební práce provádí, jel s plně naloženým vozidlem značky Avia po silnici do kopce. Na voze se ulomila kardanová hřídel, a auto proto začalo couvat a nešlo zabrzdit,“ informovala ve čtvrtek mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Dělník, kterého zavalila couvající Avie, skončil v nemocnici v Ostravě.

Řidič se duchapřítomně snažil vůz zastavit najetím na terénní nerovnost, což se mu podařilo, ovšem auto se přitom převalilo na levý bok. „V tu chvíli místem procházel dvaapadesátiletý zaměstnanec stavební firmy, na něhož se avia i s nákladem převrátila. Dělník, cizinec, byl s těžkým zraněním letecky transportován do nemocnice v Ostravě,“ uvedla Javorková.

Řidič sice na místě uplatňoval technickou závadu, ale je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou do dvou let. „Vyšetřování tohoto případu nadále pokračuje, přizvali jsme i znalce z oboru silniční dopravy,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám