Hlavní obsah

Autobusák v Olomouci boural se 3,5 promile, hned mu sebrali řidičák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Nárazem do osobního auta ukončil v pondělí svou jízdu v Olomouci silně opilý 51letý řidič autobusu. Nyní mu hrozí až tři roky vězení. Právo o tom ve středu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Muž naboural auto

Článek

K nehodě autobusu a vozidla Škoda Superb na autobusovém nádraží v Olomouci vyjížděli policisté v pondělí krátce před polednem.

„Na místě zjistili, že 51letý řidič autobusu jel bez cestujících po ulici Sladkovského, kde přední částí narazil do betonového kužele. V jízdě pokračoval a zhruba po 200 metrech narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Superb,“ uvedl mluvčí.

Řidič autobusu plného dětí na Táborsku boural. Měl tři promile

Krimi

Při dechové zkoušce podle něj řidič autobusu nadýchal postupně 3,28, 3,70 a 3,59 promile alkoholu v dechu. „Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Ke zranění osob naštěstí nedošlo,“ konstatoval Hejtman.

Šlo podle něj o linkový autobus, na nádraží měl nabírat cestující.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ doplnil policejní mluvčí s tím, že při nehodě vznikla škoda za 90 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám