Hlavní obsah

Řidič autobusu plného dětí na Táborsku boural. Měl tři promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor
Aktualizováno

Se třemi promile alkoholu v dechu boural v neděli řidič autobusu na Táborsku, který převážel 16 dětí. Šofér se srazil na čerpací stanici s osobním autem, nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Nehoda se stala kolem půl osmé večer na parkovišti čerpací stanice u dálnice D3 v Mitrovicích. Přivolaní policisté provedli u obou řidičů dechové zkoušky, přičemž u šoféra autobusu se nestačili divit.

„Policisté naměřili hodnotu 3,04 promile. Na místě řidiči odebrali řidičské oprávnění a další jízdu zakázali,“ uvedl mluvčí policie Miroslav Doubek.

Podle něj bylo v autobuse 16 nezletilých dětí a dva dospělí jako doprovod a měli namířeno z Českých Budějovic do Pardubic. Dopravní společnost pro cestující poslala náhradního řidiče.

Policisté případ prozatím vyšetřují jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči tak hrozí až tři roky vězení. „Případná další právní kvalifikace se bude odvíjet od výsledků následného šetření,“ uvedl Doubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám