Hlavní obsah

Řidič sjel s autobusem na Frýdecko-Místecku do příkopu

Právo, plk
Frýdek-Místek

Naštěstí bez zranění se obešla ranní nehoda autobusu v Řepišti na Frýdecko-Místecku. Šofér zřejmě neodhadl rychlost a skončil i s autobusem v příkopu. Zpět na cestu jej dostali až hasiči s pomocí těžké techniky.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič zřejmě neodhadl rychlost a skončil i s autobusem v příkopu.

Článek

Ke karambolu došlo pár minut po půl šesté ráno.

„Při projíždění pravotočivé zatáčky najel řidič na nezpevněnou krajnici a sjel s autobusem do příkopu,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že v době nehody nebyl v autobuse žádný cestující. „Dechová zkouška u řidiče na alkohol byla negativní. Policisté vyřešili věc na místě blokovou pokutou,“ doplnila.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči museli použít speciální vyprošťovací speciál Bison a těžkotonážní jeřáb Demag.

Autobus zůstal v příkopu nakloněný na pravý bok. Hasiči dorazili na místo i se speciálním vyprošťovacím speciálem Bison a těžkotonážním jeřábem Demag.

„Kvůli manipulaci museli nejprve pokácet jabloň v blízkosti havarovaného autobusu,“ poukázal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Doplnil, že poté oba speciály vytáhly autobus opatrně z příkopu zpět na komunikaci.

„Bison silnými navijáky jistil vůz proti převrácení, jeřáb ho postupně nadzvedával,“ vysvětlil. Po dobu vyprošťovacích prací byla silnice uzavřena, po vytažení ještě hasiči opláchli kola a podvozek autobusu od hlíny.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Po vyproštění hasiči opláchli kola a podvozek autobusu od hlíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám