Hlavní obsah

Autobus na Příbramsku za jízdy hořel, zbyl z něj nepojízdný vrak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Ohořelý vrak zbyl z autobusu, který začal v pondělí na Příbramsku za jízdy hořet. Autobus naštěstí nevezl žádné cestující, protože teprve mířil na pravidelnou linku. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Příbramsku shořel autobusVideo: HZS Středočeského kraje

 
Článek

Plameny z autobusu vyšlehly kolem půl páté ráno mezi obcemi Lazsko a Tochovice. Na pomoc vyjeli jak profesionální hasiči, tak dobrovolní. Během 12 minut byli na místě, řidič už byl mimo vůz nezraněný.

Foto: HZS Středočeského kraje

Hořet začalo od elektroinstalace

„Další lidé ve voze před požárem necestovali, protože šofér teprve najížděl na pravidelnou trasu. Hasiči v dýchací technice požár lokalizovali asi za pět minut, úplné uhašení všech skrytých ohnisek jim trvalo ještě hodinu. Další komplikace způsobila prohořelá nádrž, ze které unikla na vozovku nafta,“ uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Foto: HZS Středočeského kraje

Z autobusu zbyla jen konstrukce

Nafta unikla do půdy, a proto odbor životního prostředí nařídil její vybagrování. Odtah si zajistil majitel. Kromě podvalníku musel přivolat také jeřáb k naložení vraku.

Foto: HZS Středočeského kraje

Z autobusu zbyla jen konstrukce

„Podle vyšetřovatele byla příčinou vzniku požáru technická závada na elektroinstalaci vozidla, přímé škody vyčíslil na sto tisíc korun,“ uzavřel Holomčík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám