Hlavní obsah

Auto začalo po nárazu do stromu hořet, dva lidé skončili v nemocnici

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi Čerčany a Mračí na Benešovsku naboural ve středu večer řidič volva do stromu. Vůz začal po nehodě hořet, svědci z něj ještě před příjezdem záchranářů vyprostili řidiče i spolujezdkyni.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto začalo po nehodě u Čerčan hořetVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na okresní silnici poblíž Čerčan. "Osobní vůz naboural do stromu a následně začal hořet. Podle prvotních informací měli být uvnitř zaklínění lidé," řekl Novinkám mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Na místo proto vyjeli hasiči i záchranáři. Ještě před jejich příjezdem ale vyprostili posádku svědci.

"Chtěli bychom touto cestou poděkovat pohotovým svědkům, kteří volali na naši tísňovou linku a zároveň vyprošťovali zraněné z vozu, který již začínal hořet," uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Řidič i šestnáctiletá spolujezdkyně utrpěli vážná zranění. Jakmile je kolemjedoucí lidé vyprostili ven z vozu a dostali je do bezpečné vzdálenosti, pohltily vůz plameny. Podle svědků byla navíc dívka těhotná.

"Žena utrpěla vážná zranění v oblasti páteře, hrudníku a žeber a musela být letecky transportována do motolské nemocnice. Tam byl převezen také vážně zraněný muž, který utrpěl rovněž zranění v oblasti páteře a hrudníku," doplnila Effenbergerová.

Jak zjistil reportér Novinek na místě, auto kompletně shořelo. Příčinou požáru je podle vyšetřovatele právě předchozí náraz auta do stromu. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám