Hlavní obsah

Auto vjelo na tramvajovou zastávku, dva zranění

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Jen málo stačilo k obrovskému neštěstí, které se mohlo stát ve čtvrtek kolem poledne v Plzni. Malý nákladní automobil převážející lešenářské trubky zde vjel na Karlovarské třídě na tramvajové nástupiště. Tragédii zabránil sloup, o který se auto zastavilo. Za sloupem totiž stáli lidé čekající na tramvaj. Při neštěstí byli vážně zraněni dva spolujezdci z vozidla. Řidič automobilu utrpěl psychický šok.

Článek

"Z místa nehody jsme do nemocnice odvezli dva těžce zraněné spolujezdce z automobilu. Jeden měl poraněný hrudník, druhý břicho," uvedla pro Právo mluvčí plzeňské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Podle mluvčí plzeňských policistů  Martiny Kohoutové dosud  není jasné, proč třiatřicetiletý řidič vozidla Renault Master vyjel mimo vozovku. Ten jako jediný z tříčlenné osádky vozu náraz přežil bez zranění.

"Nebyl ještě vyslechnutý, aby se k tomu vyjádřil," upřesnila Kohoutová. Policisté zatím neznají ani počet  lidí, kteří v době nehody stáli na tramvajové zastávce za sloupem elektrického osvětlení a byli tak bezprostředně ohroženi. "Přihlásili se nám tři svědci, kteří by mohli tyto údaje upřesnit," uzavřela Kohoutová.  

Událost se stala na frekventované čtyřproudé silnici. Automobil prorazil zábradlí a vjel ze silnice na nástupiště, kde se v polovině zastavil o sloup veřejného osvětlení, který ho dál nepustil. Za sloupem přitom stáli lidé čekající na tramvajový spoj.

Po nehodě byl přerušen tramvajový provoz, ten se ale podařilo postupně obnovit, neboť automobil nezasahuje do kolejiště. Při nárazu se vysypal z korby náklad trubek, nástupiště zasypalo také čelní sklo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám