Hlavní obsah

Auto ve Varech zvedlo korbu pod elektrickými dráty, vyhodilo proud a začalo hořet

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedlec

Zvednutá korba nákladního automobilu způsobila krátkodobý výpadek elektřiny v okolí karlovarské části Sedlec. Řidič korbu zvedl přímo pod dráty s elektrickým proudem. Vozidlo navíc po kontaktu s vysokým napětím začalo hořet, muž měl štěstí, že jej autem procházející proud nezranil. O incidentu, ke kterému došlo na konci května, informovali hasiči v pondělí s tím, že čekali na přesné určení příčiny požáru.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Zvednutá korba způsobila požár vozidla a krátkodobý výpadek proudu v okolí.

Článek

Na vině je dle všeho nedbalost řidiče, jenž na odstavné ploše v Sedleci, která patří ke Karlovým Varům, zvedl korbu svého vozidla přímo pod dráty s elektrickým proudem. Následný kontakt s vysokým napětím způsobil požár nákladního auta a také krátkodobý výpadek elektřiny v okolí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Podle všeho je na vině nedbalost řidiče.

„Přivolaný znalec v oboru elektro uvedl, že i když vozidlo stojí na gumách, které by měly izolovat od uzemnění, tak jednak konstrukce a materiály na pneumatikách pro nákladní vozidla, a především vysoké napětí v drátech způsobí, že k uzemnění dojde, a právě pneumatiky tak na autě začaly hořet,“ uvedli k události karlovarští hasiči.

Podle znalce měl řidič velké štěstí, že ho autem procházející proud nezranil.

Foto: HZS Karlovarského kraje

I když by pneumatiky měly izolovat od uzemnění, kvůli jejich konstrukci a kvůli vysokému napětí však začaly hořet.

Na místě následně zasahovaly dvě hasičské jednotky z Karlových Varů a ze Staré rokle. Předběžná škoda na autě byla odhadnuta na 30 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám