Hlavní obsah

V havarovaném autě v Litomyšli uhořeli tři mladí lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K tragické nehodě došlo v sobotu v Litomyšli. Při nárazu auta do stromu uhořeli tři lidé ve věku od 18 do 23 let. U vozidla byl další zraněný, 27letý muž. Byl opilý a pod vlivem drog, policisté zjišťují, zda se jedná o řidiče. Informovala o tom policejní mluvčí Markéta Janovská.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v ulici T. G. Masaryka u nádraží před pátou hodinou ráno. Škoda Fabia čelně narazila do stromu a začala hořet. Zůstali v ní tři lidé, podle Janovské dvě mladé ženy ve věku 22 a 23 let a 18letý mladík.

„Když přijela policejní hlídka na místo, tak se nedaleko nehody nacházel další člověk. Zraněný muž byl převezen do nemocnice. Zda se jedná o řidiče, nebo spolujezdce, zatím nevíme,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že provedená dechová zkouška ukázala 1,8 promile alkoholu v dechu. Později doplnila, že muž byl pod vlivem amfetaminu. Utrpěl středně těžká zranění.

Mladý řidič na Olomoucku předjížděl a dostal smyk. Po nárazu do stromu zemřel

Krimi

„Okolnosti nehody, tedy příčiny i průběh havárie, jsou dosud v šetření,“ dodala Janovská. Zároveň policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Policisté chtějí ještě v sobotu vyslechnout čtvrtého cestujícího. U obětí na životech byla nařízena soudní pitva.

Podle mluvčí pardubických hasičů Venduly Horákové byla škoda po nehodě vyčíslena na 80 tisíc korun.

Krajští hasiči v pátek na svém facebookovém profilu varovali před náledím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám