Hlavní obsah

Auto srazilo na Písecku chodce, na místě zemřel

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

K tragické nehodě, při které zemřel chodec, došlo ve středu ráno v Milevsku na Písecku. Muž přecházel na okraji města silnici, a to ve směru od čerpací stanice MOL v ulici Čsl. Legií.

Foto: Policie ČR

Havarované auto po nehodě

Článek

„Řidič osobního automobilu jel ve směru do města a v pravém jízdním pruhu došlo ke střetu. Chodec utrpěl zranění, kterým během převozu do nemocnice podlehl,“ uvedla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová s tím, že okolnosti nehody se prošetřují. Dechová zkouška byla negativní.

Chodec nebyl v noci vidět, auto na Vsetínsku ho zabilo

Krimi

V tomto týdnu jde již o druhou dopravní nehodu, při které zemřel chodec. V pondělí 11. listopadu srazil muže u Libínského Sedla na Prachaticku řidič dodávky. Ten sám nehodu na policii ihned nahlásil.

„Řidič telefonicky oznámil policistům, že se poblíž Blažejovic střetl s chodcem. Muž šel po silnici v neosvětleném úseku ve správném směru, bohužel bez jakýchkoliv reflexních doplňků. Řidič vozidla se mu nedokázal včas vyhnout,“ uvedl Jiří Matzner, mluvčí jihočeské policie.

Záchranáři byli na místě během několika minut, muže se jim ale zachránit nepodařilo. Nehodu prošetřují policisté a vyšetřovatel nařídil soudní pitvu. Alkohol u řidiče dodávky vyloučila dechová zkouška. Prověřovat se bude také to, zda nebyl opilý sražený muž. Od začátku roku zemřelo na jihočeských silnicích při dopravních nehodách už šedesát tři lidí.

Cyklisté a chodci, reflexní prvky vám ve tmě můžou zachránit život

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám