Hlavní obsah

Auto se při nehodě na Prostějovsku ohnulo o strom, vyproštění trvalo 35 minut

Prostějov

Řidiče zaklíněného v troskách osobního auta vyprostili po složitém zásahu hasiči po vážné dopravní nehodě u Kostelce na Hané na Prostějovsku. Šofér vyvázl s lehkým zraněním.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči po složitém vyprošťování zachránili zaklíněného řidiče.

Článek

K nehodě došlo ve středu večer po 21. hodině. Řidič podle policie před Kostelcem na Hané z dosud nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Po nehodě zůstal ve vozidle zaklíněn.

„Že nepůjde o jednoduchý zásah, tušili hasiči, už když přijížděli k místu události,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová. „Už z kabiny viděli, že se automobil po nárazu doslova ohnul přes strom. V autě navíc zůstal velice komplikovaně zaklíněný řidič. Vůz totiž naboural právě na jeho straně, takže ve vyproštění překážely nejen části havarovaného vozu, ale také strom,“ popsala mluvčí.

V Praze se srazila dvě auta. Hasiči vyprošťovali řidiče dlouhých 13 minut

Krimi

Řidič byl přitom zaklíněný hned na několika místech současně. „Při složitém zásahu jsme využili veškeré vyprošťovací nástroje, co máme k dispozici. Některé jsme museli využít v několika kusech. Významnou roli tak sehrály hydraulické vyprošťovací nůžky, rozpínací válce, rozpínáky i řetězy. Zásah ztěžoval také fakt, že automobil bylo složité stabilizovat, jelikož byl uprostřed opřený o strom. Vozidlo jsme rozstříhali na třech místech, odstranili jsme také střechu. Pak jsme pomocí páteřní desky řidiče z vozidla vytáhli,“ uvedla Balážová.

„Využili jsme také korzet a krční límec. Potom jsme asistovali při transportu do vozidla záchranné služby, která si řidiče převzala do péče. Fyzicky náročný zásah s hydraulickými nástroji, z nichž každý váží přes 20 kilogramů, trval 35 minut,“ doplnila Lucie Balážová.

„Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ke zranění dalších osob nedošlo,” doplnil mluvčí policie František Kořínek.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči po složitém vyprošťování zachránili zaklíněného řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám