Hlavní obsah

Auto na Táborsku smetlo ženu na chodníku, v nemocnici zemřela

Právo, kal, plk
Tábor

Třiačtyřicetiletá žena zemřela v nemocnici poté, co ji v pondělí srazil v Raděticích na Táborsku řidič osobního auta. Ten nezvládl řízení v zatáčce a vjel na chodník, kudy žena procházela. Utrpěla těžká zranění a do nemocnice ji musel přepravit vrtulník.

Foto: Policie ČR

Místo nehody na Táborsku

Článek

Proč skončil padesátiletý řidič se svým autem na chodníku, teď vyšetřují kriminalisté. Svou roli mohla sehrát rychlost i namrzlá silnice.

„Z předběžného šetření dopravních policistů vyplývá, že řidič osobního auta jedoucí po silnici ve směru z Bernartic na Bechyni měl po projetí zatáčky z dosud nezjištěných příčin vjet na chodník, kde došlo ke střetu s chodkyní. Ta vlivem nárazu upadla na chodník a s vážným zraněním byla transportována do nemocnice, kde bohužel následkům podlehla,“ uvedla k nehodě mluvčí jihočeské policie Lenka Pokorná.

Foto: Policie ČR

Poškozené osobní auto

Ke sraženému chodci vyjížděli v pondělí také moravskoslezští záchranáři. Třiašedesátiletého muže srazil automobil ve Slatině na Novojičínsku. U muže došlo po srážce s vozidlem k zástavě dechu a krevního oběhu.

„Základní resuscitaci zahájili lidé přítomni na místě nehody a rozšířenou resuscitací pokračovali po svém příjezdu záchranáři. Zasahující lékař zjistil, že postižený utrpěl poranění hlavy, mozku a hrudníku,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že i přes veškerou snahu o záchranu pacienta se nepodařilo obnovit činnost srdce a muž zraněním podlehl.

Reklama

Výběr článků

Načítám