Hlavní obsah

Astroložka si bodla do srdce injekci s ředidlem

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Dvaatřicetiletá astroložka a matka dvou dětí z Domažlicka chtěla spáchat sebevraždu, údajně protože jí nebyly hvězdy delší dobu nakloněné a šanci na zlepšení v budoucnosti prý podle nich měla mizivou. Napustila injekční stříkačku acetonovým ředidlem a bodla si ji do srdce.

Foto: Pavel Zrna

Informační centrum v Kroměříži.

Článek

Sebevražedný pokus z minulého týdne s velkou dávkou štěstěny přežila a nyní je hospitalizovaná v nemocnici v Klatovech. Policisté o tom informovali až dnes.

"Nemáme ještě vyslechnuté všechny svědky tak, abychom mohli podat seriózní informace," řekla Petra Srnková z domažlického policejního ředitelství.

Podle jiného zdroje žena koketovala s myšlenkou na smrt zřejmě delší dobu. Něco už naznačovala i svým známým. "Přidaly se do toho problémy v rodině. Hrozil jí rozvod s manželem. V tomto duchu i napsala dopis na rozloučenou, který jsme u ní v bytě nalezli. Popisuje tam trable, které ji tíží a že ani dál ji nečeká nic dobrého," řekl policista obeznámený s vyšetřováním případu.

Svěřila se manželovi

K sebevražednému pokusu se žena odhodlala v době, kdy byla doma sama.

"Ten den ji manžel volal domů, ale nebrala telefon. Když za chvíli vytočil číslo znovu, vzala sluchátko a svěřila se mu, co provedla. Zároveň ale dodala , že se jí to asi nepovedlo a že to hrozně bolí. Muž zalarmoval záchranáře a známou ze sousedství. Ta přišla na místo jako první a ženu našla ležet v bolestech na zemi," líčil policista sled událostí.

Názor psychologa

Podle psychologů je brutální způsob sebevraždy u žen výjimečný. "Pro ně jsou typické spíš otravy prášky nebo plynem. Pokud se odhodlají přitvrdit, jde o narušení psychiky pod tíhou dlouhotrvajícího stresu nebo depresí. Chtějí jistotu, že zaručeně ukončí život. Nelze ani vyloučit možné ovlivnění věštby třeba i z hvězd," reagoval na případ klatovský psycholog Karel Havlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám