Hlavní obsah

Anonym vyhrožoval primátorovi Prahy, za pár hodin byl v poutech

Praha

Pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi vyhrožoval muž kvůli nouzovému stavu v Praze. Policie během několika hodin zjistila jeho totožnost a zadržela ho. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti)

Článek

Policisté přijali oznámení o výhružce po telefonu ve středu dopoledne a okamžitě rozjeli pátrání. Volajícímu se podle policie nelíbila opatření platná v nouzovém stavu. Co přesně muž řekl, ale policie neuvedla.

Na Czech pointu někdo rozhlásil, že obec je v karanténě. Šiřitele hledá policie

Krimi

„Během krátké doby volajícího kriminalisté identifikovali a zadrželi. Muži bylo v rámci zkráceného přípravného řízení sděleno podezření ze spáchání trestného činu vydírání,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Muž tak během několika dní může stanout u soudu, od kterého dostane trest. Pokud s ním nebude souhlasit, bude nařízeno standardní hlavní líčení. Ve vězení může strávit až čtyři roky.

Hřib nařízením v uplynulých dnech mimo jiné zakázal vstup do MHD, obchodů či veřejných budov bez zakrytí úst a nosu. Uzavřeny jsou budovy magistrátu na Mariánském a Kafkově náměstí a omezen je provoz ve Škodově paláci.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám