Hlavní obsah

Ani odběry DNA vraha ženy po více než roce neodhalily

Právo, Pavel Orholz
Jindřichův Hradec

Ani rozsáhlé odběry DNA zatím neusvědčily vraha 31leté Soni Illeové z Jindřichohradecka. Nevrátila se z vánočního večírku v Jindřichově Hradci v prosinci 2008. Její tělo vydala řeka Nežárka až loni 1. března.

Článek

Ostatky ženy se našly u tzv. Vodičkovy tůně u chatové oblasti Jemčina v obci Val na Táborsku. Kriminalisté však zatím nemají ani podezřelého.

„Dosud jsme odebrali 150 vzorků, z nichž asi 120 už bylo vyhodnoceno, a nikde jsme nezjistili shodu se vzorkem, který jsme zajistili na místě nálezu těla, když předpokládáme, že by mohl patřit vrahovi. Práce v laboratoři stále pokračuje a věřím, že se najdou i další svědci,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Poznamenal, že vzorky, které už experti vyhodnotili, jsou zničeny. „Nikdo se tak nemusí obávat, že by byla jeho DNA jakkoliv dále využita,“ ujistil mluvčí.

Matzner upřesnil, že plošné odběry se týkají rybářů, myslivců, chatařů, turistů, cyklistů, ale i zaměstnanců firem, které mají v chatové oblasti své objekty. Vzorky DNA se odebírají stěrem z úst. Z oslovených mužů se policisty nikdo nepokusil odmítnout.

„Zaměřili jsme se na všechny, kteří mohli mít s případem cokoliv společného,“ upozornil mluvčí.

Mezi prvními, kteří DNA policistům poskytli, byli rodinní příslušníci. „Ten člověk je velmi nebezpečný a stále běhá na svobodě. Doufám, že bude mezi testovanými,“ řekl Právu manžel Soni Illeové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám