Hlavní obsah

Amnestovaný okrádal v Praze taxikáře, vydával se i za kriminalistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté dopadli v pondělí muže, kterého dlouhodobě podezřívali ze spáchání několika trestných činů. V Praze měl mít na svědomí minimálně šest loupežných přepadení a další podvody či krádeže. Mezi oběti patřili výhradně řidiči taxislužby. Uvedla to v pátek mluvčí Policie ČR Jana Rösslerová.

Lupič skončil v poutech policistů Video: Policie ČR

 
Článek

„Policisté zadrželi podezřelého v místě bydliště v Praze 9, v ulici Litošická. Vyšetřovatel následně zadrženého recidivistu obvinil ze spáchání trestného činu loupeže, podvodu a krádeže, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ řekla Rösslerová.

Zadržený muž má v trestním rejstříku již sedm záznamů, které se týkají loupeží a násilí. Soud mu za dřívější přestupky uložil podmíněný trest. Jako amnestovaný opustil věznici naposledy v lednu roku 2013.

Policisté se nejprve věnovali případu z 21. února, kdy zločinec napadl v Hloubětíně sedmapadesátiletého taxikáře.

Foto: Policie ČR

Zadržený lupič na služebně

„V časných ranních hodinách napadl pěstmi taxikáře, vytáhl nůž a požadoval tržbu. Pak přinutil napadeného muže po operaci kyčle vystoupit z auta a prohledal jeho interiér. Nakonec si odnesl mobilní telefon a tržbu v celkové hodnotě asi 10 tisíc korun,“ uvedla Rösslerová.

Obviněný se vydával za kriminalistu 

„Ve středu 8. ledna kolem půl desáté večer se dalšímu taxikáři představil jako kriminalista, požádal o odvoz na jednu z holešovických křižovatek a vylákal od něj necelé čtyři tisíce korun se záminkou, že peníze potřebuje pro svého kolegu k případu. Když už se nevrátil, taxikář odjel. Nicméně po chvíli volal podezřelý na linku taxislužby a chtěl peníze vrátit. Přijel proto další taxikář, který měl peníze vyzvednout. Podezřelý mu ale řekl, že kdyby mu dal tisícovku, tak mu z bytu donese pětitisícovou bankovku a tím zaplatí dluh. Taxikář mu proto dal peníze a čekal na slibovanou pětitisícovku, ovšem podvodník už se nevrátil,“ dodala Rösslerová.

Začátkem února okradl obviněný muž další taxikáře o speciální komunikátor, tablet, cigarety, mobilní telefony a hotovost. Celková cena ukradených věcí se pohybuje v hodnotě přes čtyřicet tisíc korun.

Policisté vyzývají další přepadené taxikáře, aby kontaktovali tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám