Hlavní obsah

Americký klusák s poníkem nepřežili srážku s auty u Vrchlabí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lánov

Smrtí dvou koní skončily v úterý jejich srážky s vozidly na silnici u Vrchlabí, kam zvířata vyběhla. Oba koně srazily autobusy, škodu vyčíslili vyšetřovatelé na celkem zhruba 200 tisíc korun. Majiteli koní hrozí podle policie pokuta kvůli povinnosti zvířata zabezpečit.

Foto: Policie ČR

Jeden z koní zůstal pod autobusem zaklíněný.

Článek

Koně se objevili na silnici I/14 mezi Lánovem a Vrchlabím před 5. hodinou ráno. Na tísňovou linku volal řidič autobusu, že jednoho z nich přejel.

Na D1 havaroval náklaďák s prasaty, šest zvířat uhynulo

Krimi

Do autobusu mělo vzápětí narazit zezadu osobní auto, jehož řidič nestihl na kolizi před sebou reagovat.

Foto: Policie ČR

Nehodu u Vrchlabí nepřežil poník a americký klusák.

„Druhý, přeživší kůň pokračoval v úprku. Po několika metrech se v protisměru střetl s osobním autem Škoda Octavia. Jeho úprk ukončil až další autobus, kterému vběhl přímo pod kola, kde zůstal zaklíněn,” informovala o případu mluvčí policie Iva Kormošová.

Řidič se lekl zvířete a narazil do stromu, starší žena náraz nepřežila

Krimi

K dalším zraněním zvířat nebo lidí nedošlo. Podle mluvčí nehody nepřežili poník a americký klusák.

Foto: Policie ČR

Vozidla se srazila se zvířaty na silnici mezi Vrchlabím a Lánovem.

„Policisté u řidičů vyloučili alkohol dechovou zkouškou, na vozidlech stanovili předběžnou škodu na více než 110 tisíc a na uhynulých zvířatech 100 tisíc korun. Než se podařilo koně vyprostit a nehody zaevidovat, provoz na komunikaci byl téměř 4,5 hodiny řízen kyvadlově,” upřesnila Kormošová.

Přívěs s koněm skončil po srážce s autem na D1 na boku, zranění utrpělo zvíře i člověk

Krimi

Řidič osobního auta, který vrazil do autobusu, dostal na místě pokutu za přestupek, protože nedodržel bezpečnou vzdálenost. Výši sankce policie neupřesnila.

Foto: Policie ČR

U Vrchlabí se střetla auta s koňmi.

„Pokuta hrozí i majiteli koní, protože jeho povinností je zvířata řádně zabezpečit a zabránit jejich pobíhání po komunikaci,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Klokan sestřelil cyklistku, ta nehodu odskákala

Neobvyklou nehodu, při níž došlo ke střetu cyklistky s klokanem, zachytila v pátek kamera připevněná na řídítkách jednoho z členů cyklistické skupiny nedaleko...

Výběr článků

Načítám