Hlavní obsah

Aktéři bitky s mečem v Praze půjdou před soud

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Konflikt dvou mužů ze začátku letošního října na pražských Vinohradech, z nichž jeden vytáhl na svého soupeře na frekventované silnici meč, bude řešit řádný soud. Návrh na zkrácené řízení totiž soud z procesních důvodů zamítl, nyní se případ bude řešit v řádném trestním řízení.

Článek

Novinkám to v pátek potvrdil Tomáš Bláha z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. „Soud na Praze 2 ve čtvrtek rozhodl o zamítnutí našeho návrhu na potrestání mužů ve zkráceném řízení, nyní čekáme na doručení tohoto usnesení,“ řekl Bláha.

Doplnil, že oběma aktérům konfliktu státní zastupitelství navrhlo potrestání za výtržnictví a poškozování cizí věci. Tedy z činů, ze kterých je obvinila policie. Nyní bude případ vrácen k došetření.

Taxikář podle dostupných informací 3. října na rohu Vinohradské a Budečské ulice nejprve ze zatím neznámého důvodu napadl řidiče mercedesu. Mlátil mu do auta a rozbil mu zadní okno.

Mercedes odjel, po chvíli se ale majitel přes ulici vrátil, vytáhl meč a začal jím druhého muže ohrožovat. Udeřil ho do paže a pak mu zbraní rozbil zadní okno na autě. V případě odsouzení mužům hrozí až dvouleté vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám