Hlavní obsah

Akce AntiKryštof má odhalit přestupky policistů

Právo, Kateřina Beránková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté jedoucí na červenou bez zapnutého majáku nebo parkující na vyhrazeném místě pro invalidy. To je zážitek, který dokáže pohnout žlučí každému řidiči, který už za podobný přestupek platil pokutu. Fotografická soutěž, kterou vyhlásilo vydavatelství počítačových her Electronic Arts, má jako hlavní téma právě strážce zákona, kteří sami překračují jeho hranici.

Článek

"Mezi lidmi koluje mnoho fotografií, které zachycují policisty, co si s dodržováním předpisů nelámou hlavu," tvrdí Rostislav Starý ze společnosti Electronic Arts, která fotosoutěž zorganizovala jako doprovodnou akci k uvedení nové počítačové hry Kmotr.

"Důvodem ke spuštění soutěže s názvem Potěšte Kmotra!, neoficiálně AntiKryštof, bylo všechny fotky, které po internetu kolují, soustředit na jedno místo a smysluplně je využít," vysvětlil Starý s tím, že fotografie budou poté vystaveny na internetových stránkách soutěže www.potestekmotra.cz 

A co na to policie? Ta o existenci soutěže neměla ani tušení, dozvěděla se o ní až na základě informací Práva. "O fotosoutěži nevíme, ale nebráníme se spolupráci, která by mohla odhalit nezákonné jednání v řadách policie," vzkázal policejní prezident Vladislav Husák.

"O tom, že bychom kompromitující snímky, které usvědčují některé policisty z porušování zákona, předali vyšším policejním orgánům, jsme nepřemýšleli. Stojí to ale rozhodně za zvážení," míní Starý. Soutěž, která bude trvat nejméně do konce května, má pro autora nejlepší fotografie připravené hodnotné ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám