Hlavní obsah

Agresivní opilec se rval s policií, skončil na záchytce

Právo, ren
Heřmanův Městec

Jako smyslů zbavený se o víkendu choval opilý pětadvacetiletý mladík v Heřmanově Městci. Vše začalo tím, že u silnice překročil okrasné zábradlí a bez rozhlédnutí skočil do vozovky před projíždějící mercedes. Při tom o něj zavadil levou rukou a zranil se na lokti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

"Po zastavení automobilu mladík utrhl u vozidla zpětné zrcátko a odhodil jej na trávník. Při dechové zkoušce nadýchal přes dvě promile alkoholu,“ uvedla mluvčí chrudimské policie Věra Hamáčková.

Po příjezdu záchranné služby odmítal ošetření a choval se agresivně. "Pohyboval se po komunikaci a tím ohrožoval život svůj a život či zdraví ostatních. Policisté ho několikrát vyzvali, aby upustil od svého jednání,“ upřesnila mladíkovo chování Hamáčková.

Na výzvy policistů však mladík vůbec nereagoval, a proto mu byla nasazena pouta. Za asistence policie byl sanitkou převezen k lékařskému vyšetření do nemocnice v Chrudimi. Kvůli silné agresivitě mu nemohla být odebrána ani krev. Po ošetření byl policejním vozidlem převezen do protialkoholní záchytnou stanici v Pardubicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám