Hlavní obsah

Agresivní cyklista v Jihlavě vystřelil na řidiče z plynové pistole

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Agresivní cyklista napadl napadl v Jihlavě plynovou pistolí řidiče osobního auta. Muži zákona z horácké metropole zatím hledají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pátráme po muži s knírkem, drobné postavy, ve věku asi 55 let, který měl na sobě vestu barvy khaki, kraťasy a jel na kole Author modré barvy,“ shrnula popis hledaného muže policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Nepochopitelný incident se ze zatím neznámých příčin odehrál nedaleko základní školy na ulici Havlíčkova v Jihlavě. Oba aktéři, řidič vozu Renault i cyklista, jeli společným směrem už od obchodního domu Tesco přes celou ulici Okružní a není vyloučeno, že během této dráhy spolu měli nějaký konflikt.

Otevřený útok se ale odehrál až na zmíněném místě někdy po čtvrt na čtyři středečního odpoledne, kdy cyklista osobní auto předjel, vytáhl plynovou pistoli a řidiči vystřelil do obličeje.

Incident viděl svědek, který okamžitě zavolal policisty, a ti se po příjezdu obrátili i na záchranku. U řidiče osobního vozu totiž bylo podezření na zasažení zraku.

„Převezli jsme pána na ošetření do nemocnice. Nakonec nešlo o nic vážného,“ uvedla ředitelka zasahujících záchranářů Vladislava Filová.

Po zuřivém cyklistovi, který z místa činu ujel, nyní policisté pátrají. V Jihlavě se jedná již o druhý podobný případ v poslední době. Před necelými třemi týdny agresivní cyklista napadl druhého na křižovatce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám