Hlavní obsah

Advokátka neonacistů chce podat žalobu na policii

Právo, Radim Vaculík
PRAHA

Advokátka Klára Slámová, která zastupuje Mladé národní demokraty, chce příští týden podat trestní oznámení na velitele sobotního zásahu proti neonacistům ve Vysočanech. Policie prý skupinu pozatýkala, ačkoliv klidně šli městem a nikoho nenapadali.

Článek

"Byl to bezdůvodný zásah, ta skupina procházela městem, bez jakýchkoliv konfliktů, nikoho nenapadla, a přesto je všechny policie zadržela. Nechtěli je pustit ani na záchod," řekla Právu Slámová.

Doplnila, že když muži žádali o povolení si odskočit, řekli jim prý policisté, že se mohou vymočit před nimi, že je za to nebudou pokutovat.

Trestní oznámení podá pro podezření na zneužití pravomoci veřejného činitele a omezování osobní svobody. Policie muže držela několik hodin. Našla u nich zbraně, například plynové pistole, boxery nebo podomácku vyrobené výbušniny. Zadržela jich několik desítek.

Skupina se prý vůbec nechystala na Josefov, jak si policisté mysleli, ale směřovala na Palackého náměstí. Na tomto místě v Praze nepotřebuje ke shromáždění nikdo povolení. Právě tady se chtěli střetnout s anarchisty. "Pochod do židovského města byl jen kamufláž a policisté jim na to skočili," doplnila Slamová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám