Hlavní obsah

Advokát katarského prince: Zvažuji stížnost k ústavnímu soudu

– PRAHA

Kauzu katarského prince šajcha Hamada A. as-Sáního obžalovaného za sex s nezletilými školačkami řeší Obvodní soud pro Prahu 2. Princ v pondělí u soudu mimo jiné prohlásil, že je ve špatném zdravotním stavu. Jeho advokát Josef Lžičař byl šokován tím, že soudkyně nepřerušila jednání, protože podle jeho názoru už to dávno měla udělat na základě rozhodnutí ministra spravedlnosti.

Článek

Lžičař je toho názoru, že jeho klient by měl být vydán do Kataru. "Jsem šokován, že to nepřerušili, soudkyně ignoruje novelu zákona. Já zvažuji stížnost k ústavnímu soudu." řekl Novinkám advokát.

Princ as-Sání u soudu krátce promluvil a prohlásil, že se cítí velmi špatně a potřebuje denně léky - proto by neměl být u soudu. Ve vazbě prý zhubnul o 21 kg. Dále si postěžoval, že nedostal obžalobu v arabském jazyce a nemohl se připravit. Také paradoxně tvrdil, že v Kataru mu hrozí ještě vyšší trest, ale už nevysvětlil, proč tam tedy chce být převezen.

Josef Lžičař také vznesl námitku pro podjatost soudkyně a následovaly i další stížnosti. Soudkyně Monika Křikavová zopakovala, že předání případu do Kataru není správné, všechny důkazy jsou totiž v ČR a v cizině není zaručeno, že budou chráněna práva obžalovaného i poškozených. K chybějícímu překladu do arabštiny uvedla, že princ doslova uvedl, že překlad nechce.    

Sání podle obžaloby ve svém bytě zneužíval celkem 16 dívek, čtyřem z nich ještě nebylo 15 let. Spolu s princem jsou obviněné i dvě ženy, které podle policie oslovovaly na ulici mladé dívky s nabídkou výdělku 2000 korun. Dívky, které souhlasily, byly pak muži po vůli v jeho bytě v Lumírově ulici v Praze 2. Kuplířky za dívky inkasovaly každá po tisícikoruně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám