Hlavní obsah

12,5 roku vězení za 57 ran nožem

ČTK, Petr Knötig
BRNO

Na 12,5 roku do vězení poslal v pátek Krajský soud v Brně 42letého Ladislava Krejčiříka, který před dvěma lety 57 ranami ubodal svoji manželku, která se s ním chtěla rozvést. Na ženu vzal celkem tři nože a bezprostředně po útoku se sám bodl do břicha a podřezal žíly.

Foto: Pavla Boháčová

I když jsou hladiny řek v Plzni i okolí již po kulminaci, centrální plzeňský obvod situaci nadále sleduje.

Článek

Zda je rozsudek definitivní, není jasné, neboť obě strany si nechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Bývalý zlínský taxikář sice neustále tvrdí, že si nic nepamatuje a svaluje vinu na neznámou třetí osobu, ale soudci mu neuvěřili. Podle předsedy senátu Miroslava Nováka bylo nade vší pochybnost prokázané, že manželku zavraždil on.

Krejčiřík hodně pil

Kromě biologických stop zajištěných na místě činu Krejčiříka usvědčovaly i výpovědi svědků. Z nich vyplývá, že s manželkou vedl dlouhé roky spory. Chodil domů opilý, žena se s ním chtěla rozejít. Čtyři dny před Vánocemi v roce 2001 se manželé pohádali, a to krátce poté, co jejich tři děti odešly do školy. Krejčiřík vzal nože a začal manželku bodat. Žena na místě zemřela.

Bodl se do břicha a podřezal žíly

Křik z bytu uslyšel kolemjdoucí policista. Dovnitř se dostal násilím, protože vstupní dveře byly zamčené a zevnitř v nich vězel zalomený klíč. Policista našel na chodbě bytu mrtvou ženu, v posteli ležel Krejčiřík. Pokusil se o sebevraždu. Bodl se do břicha, pořezal se na krku a měl podřezané žíly. Život mu téměř v poslední chvíli zachránil přivolaný lékař.

Děti vychovává babička

Předmětem sporu byla příčetnost obžalovaného. "I když obžalovaný byl ve stavu střední či těžké opilosti, netrpěl duševní poruchou," řekl dnes soudu znalec z oboru psychiatrie Pavel Baudyš.

Na rozsudek čekaly i tři děti Krejčiříkových ve věku 17, 14 a deset let. Po smrti matky a zatčení otce jsou v péči babičky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám