Hlavní obsah

Soud potvrdil Kavkové deset let za vraždu druha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud poslal v úterý na deset let do vězení Andreu Kavkovou, která loni v Klatovech zavraždila svého druha, jeho mrtvé tělo rozřezala a pohodila v igelitových pytlích u silnice. Vrchní soud tím potvrdil květnový verdikt plzeňského krajského soudu.

Článek

Devětadvacetiletá matka dvou nezletilých dětí se nejprve ke zločinu doznala. Později ale výpověď odvolala a tvrdila, že jejího o 14 let staršího druha zabil neznámý muž, který ji k přiznání donutil.

Tragédie se odehrála koncem loňského května v noci v bytě Kavkové, která tehdy podle obžaloby druha usmrtila několika ranami neznámým předmětem do hlavy a krku. Tělo pak údajně rozřezala pilkou na dřevo a kuchyňským nožem na šest částí, které zabalila do několika igelitových pytlů na odpadky. Pytle s pomocí svého bratra, který o jejich obsahu neměl tušení, odvezla a vyhodila na dvou místech u silnice na Klatovsku. Při úklidu je objevili silničáři.

Soudy dodatečné obhajobě neuvěřily

Kavková žila s druhem delší dobu, podle její původní výpovědi se hádali kvůli penězům. Tak tomu prý bylo i v osudný den, kdy byli doma sami. Hádka pokračovala i v posteli. Poškozený ležel na břiše, žena prý vzala kuchyňský nůž a bodla ho do zad. Později Kavková řekla, že na ni při návratu domů číhal cizí muž a její druh už prý ležel mrtvý na zemi. Neznámý ji prý donutil, aby bodla nožem do už mrtvého těla. Sám prý tělo rozčtvrtil. Pak ji prý vyhrůžkami donutil, aby policii řekla, že všechno udělala sama.

Soudy ale obhajoba nepřesvědčila, k vraždě podle nich měla motiv - nebyla ve vztahu spokojená, sháněla byt mimo Klatovy a opakovaně před svědky uvedla, že druha zabije. Od muže prý neodešla jen kvůli jeho výhrůžkám, že ji připraví o společné dítě.

Proti dnešnímu verdiktu se již nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám