Hlavní obsah

Dívka spadla z koně, vážně se zranila

Právo, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIZERSKÉ HORY

Vážným úrazem skončila pro mladou dívku silvestrovská vyjížďka na koni v Jizerských horách. Žena si na hřbetu oře vyrazila od známé Prezidentské chaty, při zpáteční cestě se ale kůň splašil a vyhodil ji ze sedla. Jezdkyně si při pádu na zem zlomila žebra a má rovněž otřes mozku.

Článek

Právu to řekla mluvčí liberecké krajské nemocnice Alexandra Bednárková. "Kůň ženu po dopadu na zem ještě chvíli táhnul za sebou a poranil ji zadními kopyty. Dívka má otřes mozku a přelomená tři žebra. Zprvu dokonce bylo podezření na poranění páteře, to se ale naštěstí nepotvrdilo," líčila Právu Bednárková. Pacientka byla následně transportována na chirurgii do liberecké nemocnice.

Podle svědků se kůň splašil v místech pod rozhlednou Královka, co ale zvíře vyděsilo, není jasné. "Šli jsme zrovna z procházky - bylo mezi 14. a 15. hodinou odpoledne, když přímo proti nám rychle běžel kůň bez jezdce. V jednom třmeni ale měl ještě zaklesnutou botu. Teprve pak jsme se doslechli, co se stalo," řekla Právu 35 letá žena z Jablonce, která v Jizerských horách trávila silvestrovskou noc.

Podle Simony Vokáčové, jež o koně u Prezidentské chaty pečuje, ale kůň s dívkou při projížďce náhle předjel vůdčího oře a jezdkyně ho už nezvládla. "Dívka ho v tu chvíli nezvládla, nebyla to vina koně. Nesplašil se, chtěl se jen rychle dostat domů," podotkla pro ČTK Vokáčová. Romantické vyjížďky na koních patří v Jizerkách v poslední době mezi zvláště vyhledávané atrakce. Se zájemci ale jejich provozovatelé vždy posílají jako doprovod zkušené jezdce, aby minimalizovali všechna rizika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám