Hlavní obsah

V lesích vraždí zřejmě šílený střelec

Právo, Novinky, Pavel Blažek, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘEVNIČOV/MALÍKOVICE

V lesích začal na podzim řádit pravděpodobně šílený střelec. Jeho obětí se v neděli navečer stal 44letý houbař z Kladna. Manželka našla jeho tělo v lese okolo osmé hodiny večer mezi obcemi Drnek a Malíkovice na Kladensku. Je to zhruba 16 kilometrů od Řevničova u Rakovníka, kde v září dosud neznámý pachatel střílel poprvé.

Článek

"Do lesa manžel šel odpoledne se psem. Když se nevracel, tak ho šla hledat. Muž zemřel na následky několika střelných poranění," řekl v pondělí Právu zástupce ředitele středočeské policie Václav Kučera o mrtvém u Malíkovic.

Podle šéfa středočeské "mordparty" Michala Murína se kriminalisté v pondělí zabývali ohledáváním místa činu. "Jako variantu prověřujeme i možnost, že se jedná o stejného pachatele, který v září poblíž parkoviště u lesa za Řevničovem na Rakovnicku střílel po ženě a pak pětičlenné osádce auta, která jí šla na pomoc," odpověděl Murín na dotazy Práva. Ani v úterý nemohla policejní mluvčí Soňa Budská sdělit žádné bližší informace.

Policie: u Nedvědice to byl asi někdo jiný

Spravedlnosti zatím stále uniká vrah, který zastřelil starší manžele u lesní cesty mezi Nedvědicemi a obcí Sejřek nedaleko hradu Pernštejn na Brněnsku. Kriminalisté z jihomoravské policejní správy v Brně i jejich kolegové z ředitelství pro Brno-venkov nasadili tým lidí, kteří od čtvrtka nepřetržitě pracují v terénu na zajišťování stop a svědků.

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o stejného střelce, který se koncem září pokusil v lese u Řevničova zastřelit karlovarskou podnikatelku, která tam náhodně zastavila. "Střelbu v Řevničově nebo na jiných místech republiky nedáváme s touto vraždou do souvislosti," uvedla Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Vrah zabíjel ve čtvrtek mezi 11. a 15. hodinou na lesní cestě mezi obcemi Nedvědice a Sejřek. Manželský pár z Nedvědice ve věku 70 a 64 let si vyšel na suché dřevo do lesa. V okamžiku, kdy se oba starší lidé chystali odejít z lesa a vyšli na lesní cestu, padly smrtící výstřely.

"V tuto chvíli je zřejmé, že smrt obou skutečně způsobily výstřely. Žádné jiné zranění, které by mělo souvislost s jejich smrtí, pitva neobjevila," poznamenala Bartoníková. Právu se podařilo zjistit, že smrtící výstřely vyšly z pistole ráže 9 mm a pachatel nechal na místě činu prázdné nábojnice.

Policisté ještě v pátek prohledávali okolí, jestli nenajdou odhozenou vražednou zbraň či nějakou další stopu, která by vedla k identifikaci pachatele.

Reklama

Související témata:

Související články

Lubina na ženu nestřílel, dokazují nábojnice

V Řevničově na Rakovnicku policisté objevili dvě nábojnice, díky kterým můžou definitivně vyloučit, že střelcem, který koncem září postřelil na místním...

Řevničovský střelec policii i nadále uniká

Muž, který na konci září postřelil ženu u Řevničova, policii stále uniká. "Svědci události se nám ozývají, vše pečlivě prověřujeme," informovala ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám