Hlavní obsah

Hasiči na Břeclavsku se už den snaží dostat k tělu muže zavaleného ve studni

Právo, vtk
Velké Pavlovice

Týmy hasičů ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku těží suť ze studny, jež zavalila v sobotu v poledne šestadvacetiletého muže. Neštěstí se stalo při jejím čištění, kdy se zbortila část stěny studny. Muž s největší pravděpodobností zahynul. Podle záchranářů je jen velmi malá šance, že uvízl ve vzduchové kapse a žije. Přístup k jeho tělu je ale poměrně složitý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Všechny složky pracují v plném nasazení. O tom, zda oběť zemřela, nebo ještě žije, se momentálně nedá diskutovat. Je nutné počkat na další vývoj,“ řekl Právu mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek. Upřesnil, že studna je na dvoře rodinného domu na špatně přístupném místě. Vytahování sutě z hlubiny je proto technicky náročný úkol.

Studna je deset metrů hluboká a má 1,5 metru v průměru. Z dosud dostupných informací vyplývá, že z ní majitelé vyčerpali vodu. V sobotu v poledne se do ní spustil muž, aby vyčistil její dno. Jenže se zřejmě vyčerpáním vody snížila pevnost zdi v podzemí. Údajně se zeď v jedné části zbortila. Neštěstí bylo hasičům ohlášeno v sobotu krátce po poledni.

Následně vzniklo hned několik variant toho, co se ve Velkých Pavlovicích vlastně stalo. Podle první spadl muž do studny a zahynul. Následně bylo zveřejněno, že jej zasypala suť v podzemí při čistění studny a muž zemřel. Pak se začalo spekulovat o tom, že by teoreticky mohl stále žít, pokud by nad jeho tělem vznikla vzduchová kapsa. „Je to jen teorie. Samozřejmě každou hodinou šance na přežití zraněného, pokud ještě žije, klesají,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám