Hlavní obsah

Muž slezl po sedmi hodinách ze stožáru v Děčíně

– Děčín • Aktualizováno
Právo, koc

Na jeden z železničních sloupů na hlavním nádraží v Děčíně vyšplhal nad ránem muž a sedm hodin odmítal slézt dolů. Policie s ním vyjednávala, kolem jedenácté hodiny stožár opustil. Správa železniční dopravní cesty vypnula trakční vedení, vlaky směrem na Prahu nabraly až tříhodinová zpoždění.

Muž na stožáru v DěčíněVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Zhruba ve čtyři hodiny ráno vylezl člověk na železniční stožár, museli jsme tudíž vypnout v tomto úseku trakční vedení. Vlaky se musely přes tuto část trati dostat pomocí takzvaných postrků,“ řekla Právu mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radka Pistoriusová.

Mladšího muže, který vylezl na stožár, se policejní vyjednávači snažili přesvědčit, aby ve zdraví slezl dolů. „Chvíli s policisty spolupracoval, chvíli nikoliv,“ řekla Právu zhruba v 9.30 hodin děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Provoz ve stanici tak zůstává omezen a vlaky nabírají zpoždění. Cestující se podle Pistoriusové dozvědí o zpoždění jednotlivých spojů z informačních tabulích ve stanicích nebo na webových stránkách Českých drah a SŽDC. Provoz bude ve stanici Děčín plně obnoven hned, jak se policistům podaří incident vyřešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám