Hlavní obsah

Opilý řidič v Praze nacouval do policejní hlídky, pak odmítal vystoupit

– Praha

Neobvyklým chováním upoutal v úterý pozornost policejní hlídky 54letý řidič v Praze, který se nemohl rozjet. Když u něj policisté zastavili, nacouval jim do služebního auta. Vzápětí zjistili, že muž sedl za bílého dne za volant opilý, nadýchal skoro tři promile.

Opilý řidič nacouval do policejního autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka projížděla v úterý v poledne Topolovou ulicí v Praze 10, když si všimla šoféra, který se nemohl rozjet a poskakoval s autem po křižovatce. Policisté k němu zamířili, pak ale řidič zařadil zpátečku a nacouval jim do auta.

„Policisté k muži vystoupili a chtěli s ním situaci řešit, ale řidič s nimi odmítl spolupracovat,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Řidič se snažil auto nastartovat, ale v podroušeném stavu se mu to příliš nedařilo. Když mu policista vytáhl klíče ze zapalování, pokoušel se nastartovat klíči od bytu.

Když auto nechtěl opustit a zapřel se v něm, nasadili policisté „donucovací prostředky”, vytáhli ho a spoutali. Při cestě na služebnu stačil muž ještě kopnout policistku do kolene.

„Zadržený čtyřiapadesátiletý muž se následně podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem téměř tři promile, a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Po vystřízlivění byl k věci vyslechnut a svého jednání litoval,“ vysvětlil Daněk.

Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Policisté mu zároveň zadrželi řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám