Hlavní obsah

Opilý řidič srazil ve Zlíně chodce čekajícího na semaforu a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Chodce čekajícího na semaforu srazil v úterý ve Zlíně opilý řidič. Ten muži neposkytl pomoc a ujel. K jeho dopadení pomohl motorkář, který si vyfotografoval registrační značku auta.

Foto: MP Zlín

Místo nehody ve Zlíně

Článek

„Devětatřicetiletý muž čekal na zelený signál. Přitom ho srazilo projíždějící vozidlo, jehož řidič bezprostředně po nárazu z místa ujel, aniž by zraněnému muži poskytl první pomoc,“ oznámila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

První pomoc sraženému muži poskytli strážníci, kteří byli nedaleko, a lékařka, jež projížděla kolem. Následně záchranáři převezli zraněného muže k ošetření do nemocnice. Svědkem nehody byl motorkář, který si vyfotografoval auto a informoval policisty a strážníky. Ti následně našli podezřelého muže ve Zlíně-Přílukách.

„Dechová zkouška u třiačtyřicetiletého muže ze Zlína ukázala hodnotu 2,36 promile alkoholu,“ konstatovala Kozumplíková.

Šestkrát trestaný muž podle ní přiznal, že vypil osm piv a všiml si, že do něčeho narazil. Protože si ale nebyl jistý do čeho, pokračoval v jízdě. Noc strávil v policejní cele a nyní je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám