Hlavní obsah

Český hasič zachránil v Itálii tonoucího chlapce

Právo, ner
Pardubice

Profesionální hasič Miloslav Vašák z Pardubic se stal hrdinou v italském přímořském letovisku poblíž Ravenny. Přijel sem na dovolenou a svou profesionální rozhodností výrazně přispěl k záchraně tonoucího pětiletého chlapce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„V jedné části bazénu začala akce animátorů. Nechtěl jsem se plést, tak jsem zamířil na druhou část bazénu. Všiml jsem si dítěte v hloubce na dně právě v druhé části bazénu,“ začal vyprávět svůj příběh Miloslav Vašák.

„Jeden muž mi pomohl chlapce vytáhnout. S plavčíkem jsme chlapce resuscitovali. Po deseti minutách naskočil, stabilizovali jsme ho a udrželi při životě. To už na místě přistával vrtulník, který chlapce transportoval do nemocnice,“ pokračoval hasič.

Průběh a okolnosti zásahu pak popsal na policejní stanici v Ravenně. Právě díky krátké informaci v policejní svodce dramatická epizoda neunikla místním médiím. Vašákovu rozhodnost a profesionalitu chválil místní tisk i televize. Nikde se však neobjevila tvář skromného hasiče.

Majitel akvaparku v slzách děkoval za okamžitou pomoc. „Přišla za mnou i chlapcova matka, aby poděkovala. Klučinu prý uvedli do umělého spánku a postupně ho probouzejí. Zatím prý nezjistili žádné poškození mozku. Tak jsem moc rád,“ dodal hasič Vašák.

Reklama

Výběr článků

Načítám