Hlavní obsah

Vlak na Rakovnicku narazil do dodávky, jeden mrtvý a sedm zraněných

– Rakovník • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Hasiči a záchranáři zasahují u nehody dodávky a vlaku na Rakovnicku. Jeden člověk při nehodě zemřel, sedm dalších včetně dítěte bylo zraněno. Osobní vlak skončil mimo trať.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda vlaku a dodávky na RakovnickuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala u obce Příčina kolem půl čtvrté odpoledne. „Došlo k nehodě dodávky a osobního vlaku,“ řekla Novinkám mluvčí policie Michaela Richterová.

Foto: Aktu.cz

Při nehodě se srazilo několik lidí.

U nehody zasahují čtyři jednotky hasičů včetně drážních. „V dodávce bylo celkem pět lidí, ve vlaku šest. Čtyři zranění byli v dodávce a tři ve vlaku. Hasiči museli vyprostit jednu osobu z vlaku,“ doplnil mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Foto: Novinky

Při nehodě jeden člověk zemřel.

Jeden člověk z dodávky na místě zraněním podlehl. Dalších sedm z vlaku i dodávky bylo zraněno. „Žena a muž utrpěli vážná mnohočetná poranění a po ošetření byli vrtulníky transportováni do nemocnic v Praze a Plzni. Dítě předškolního věku a další ženě ošetřili záchranáři středně těžké poranění a převezli je do pražského Motola,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Zbývající tři utrpěli lehčí poranění a byli sanitkami převezeni do rakovnické nemocnice.

Foto: Aktu.cz

Dodávka skončila na louce vedle trati.

Podle informací z místa vlak vykolejil a zůstal viset na železničním náspu. Dodávka skončila na louce kousek od vlaku. Z Plzně přijede hasičský speciál, který je určený na nakolejování vlaků. Srážka se stala na přejezdu, který je zabezpečený světelnou signalizací bez závor.

Podle webu Českých drah je trať Rakovník – Kralovice u Rakovníka uzavřena. Předpoklad obnovení provozu je až v neděli ráno. Zajišťována je náhradní autobusová doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám