Hlavní obsah

Dívka lezla na 150metrový vysílač, zasáhl ji elektrický proud

Aktualizováno

Úraz elektrickým proudem utrpěla dívka, která v sobotu lezla na 150 metrů vysoký vysílač nedaleko Dobrochova na Prostějovsku. V osmdesátimetrové výšce lezkyni zasáhl elektricky proud a hasiči ji museli snést dolů. Podle policie se chtěla porozhlédnout po okolí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vysílač, na který dívka vylezla.

Článek

"Osoba lezla na vysílač Českého rozhlasu nedaleko Dobrochova na Prostějovsku, který má zhruba 150 metrů. Pro zraněnou osobu vylezlo do osmdesáti metrů pět hasičů speciálně vycvičených pro zásahy z výšky," uvedla Balážová.

Dívka byla při vědomí a s hasiči komunikovala. S jedním lezcem byla pak v úvazu spuštěna na zem. Před záchrannou akcí vysílač vypnul radiokomunikační technik.

Dívka na vysílač lezla sama. "Letecky jsme ji převezli do nemocnice. V tuto chvíli je stabilní a bez ohrožení základních životních funkcí," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Pavel Lampa.

Podle mluvčího policie Libora Hejtmana šlo o mladou zletilou ženu, která se chtěla porozhlédnout po okolí. U Dobrochova je nejbližší vysílač na kopci Předina. Přibližně 300 metrů od něj je volně přístupná rozhledna. Spatřit lze Jeseníky, Hostýnské vrchy, Záhoří nebo Drahanskou vrchovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám