Hlavní obsah

Vlak v Praze narazil do kamenů naskládaných na kolejích. V krátké době tam byly podruhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Železniční dopravu mezi pražským Braníkem a Modřany v úterý večer zastavila nehoda vlaku, který narazil do kamení naskládaného na kolejích. Podobný případ se v těchto místech stal i v květnu.

Kamení na kolejích v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Přijali jsme oznámení o poškození vlakové soupravy kamením, které bylo naskládáno na kolejích, provoz na trati je přerušen,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

K nehodě došlo před půl osmou večer zhruba na úrovni ulice V Náklích. Nešlo o nějakou hromadu kamení, ale o jednotlivé kameny položené na koleje, i ty však představují pro vlak riziko.

„Kvůli kamení na trati je přerušen provoz vlaků linek S8 a S88 v úseku Praha-Braník – Praha-Modřany zastávka,“ uvedl na Twitteru dopravní podnik s tím, že provoz by mohl být obnoven zhruba za hodinu, poté, co místo zdokumentují policisté a trať se vyčistí.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vlak v Praze zastavilo kamení na kolejích

Z vlaku, který kvůli kamení musel zastavit, cestující podle reportéra Novinek odešli po kolejích směrem k nádraží Braník. Dopravní podnik cestujícím doporučil, aby po dobu omezení provozu využili jako náhradní dopravu tramvajovou linku číslo 17.

Podobný případ v těchto místech byl zaznamenán i v půlce května. Policie květnovou událost vyšetřuje jako poškození cizí věci. Na právní kvalifikaci aktuálního případu je podle Daňka zatím příliš brzy.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak v Praze najel na kameníVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám