Hlavní obsah

Senior odjel bez manželky domů. Zmatené ženě pomáhali strážníci tří měst

– Přerov
Právo, mhr

Strážníky z celkem tří měst zaměstnal osmdesátiletý senior z Heřmanova Městce na Chrudimsku, když ponechal svou téměř stejně starou manželku se psem v Přerově a odjel autem do zhruba 200 kilometrů vzdáleného domova.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zmatená žena znala jen své křestní jméno a křestní jména svých synů. Její rodinu se nakonec podařilo najít. O případu, který se stal v úterý, informoval Právo ve čtvrtek zástupce ředitele Městské policie v Přerově Miroslav Komínek.

Seniorky se psem si podle něj všiml u zahradní kolonie náhodný kolemjdoucí. „Nalézt téměř osmdesátiletou stařenku nebyl problém. Ten začal ve chvíli, kdy seniorka uvedla jen své jméno bez příjmení a sdělila, že před pár hodinami přijela autem se svým osmdesátiletým manželem, který posléze odjel neznámo kam,“ uvedl Komínek.

Pro ženu přijel syn

Naštěstí podle něj seniorka uvedla alespoň město, odkud pochází, Heřmanův Městec, a křestní jména dvou synů. Do pátrání se s přerovskými strážníky pustili nejprve jejich kolegové z Městské policie Heřmanův Městec, kteří v pětitisícovém městě vytipovali, o jaké syny by mohlo jít. Následně se podařilo vypátrat, že jeden z nich pracuje v Pardubicích.

„Požádali jsme proto o spolupráci i tamní městskou policii, která syna kontaktovala v zaměstnání. Ten sdělil strážníkům telefon na svého bratra v Heřmanově Městci. Tamní městští strážníci jej informovali o situaci a on vyrazil do Přerova, kde si maminku vyzvedl na služebně policie,“ konstatoval Komínek.

Nakonec se podle něj podařilo najít i manžela ztracené seniorky. Ten již seděl doma u televize. „Uvedl, že na ženu čekal v autě tři hodiny a domů to bylo přes dvě hodiny, tak vyrazil bez ní a bez psa,“ dodal Komínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám