Hlavní obsah

Řidička auta na Trutnovsku nepřežila střet s vlakem

Právo, lž, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Na železničním přejezdu u Bílé Třemešné nedaleko Dvora Králové nad Labem se v pondělí ráno střetl osobní vlak s automobilem. Dvaačtyřicetiletá řidička zemřela. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Přejezd u Bílé Třemešné po srážce vlaku s autemVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

„Jakmile hasiči skončí s vyprošťováním zničeného vozu, začneme pracovat na obnovení železničního provozu. Vlaky by měly opět jezdit do tří hodin odpoledne,“ potvrdil mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Marek Illiaš.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při střetu zemřela řidička.

Řidička vjela na nechráněný přejezd se světelnou signalizací, ze kterého je rozhled skoro dvě stě metrů na každou stranu. „Okolnosti nehody vyšetřujeme. Budeme zjišťovat, zda fungovala světelná signalizace,“ podotkl policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při střetu zemřela řidička.

Žena, jež rychlík nestačila včas zaregistrovat, sjížděla zalesněným úsekem silnice směrem do Bílé Třemešné. „Při takové rychlosti vlaku, neměla šanci,“ poznamenal jeden ze železničářů. Všichni z osmi desítek pasažérů rychlíku vyvázli bez zranění a dál pokračovali v cestě autobusy.

Vlak vláčel osobní vůz odhadem sto padesát metrů po trati. Auto nakonec skončilo zcela zdemolované ve svahu pod železničním náspem. „Žena, jež byla ve voze sama, na místě zahynula,“ doplnil mluvčí královéhradecké krajské záchranky Ivo Novák.

Tragédie se stala na donedávna nepříliš frekventované okresní silnici. Podle místních lidí jde o třetí podobný případ v tomto místě za posledních osm let. „Měli by sem dát opět závory, jako tomu bylo dříve. Závory nahradila světelná signalizace zrovna v době, kdy si tudy řada lidí navykla kvůli nedávné objízdné trase jezdit,“ popsala obyvatelka bývalého vechtru, kousek od přejezdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám