Hlavní obsah

Cizince v pražské hospodě nepustili na WC, zakřičel Alláhu akbar a všichni utekli

Novinky, kub
Praha
Aktualizováno

Konflikt s opilým cizincem řešili ve středu v centru metropole pražští strážníci. Čtyřiatřicetiletý muž podle vyšetřovatelů „vyklidil” restauraci arabským výkřikem Alláhu akbar (Bůh je veliký), což je v islámském světě běžně používaný slogan, na Západě je ale vnímán hlavně jako provolání islamistických teroristů. Muže předtím obsluha restaurace nepustila na WC.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál ve středu v restauraci v Havlíčkově ulici v Praze 1. Strážníky oslovila přes tísňovou linku obsluha podniku.

„Do podniku přišel cizinec a domáhal se vstupu na toaletu. Byl upozorněn na to, že toaleta je pouze pro hosty. Objednal si tedy nápoj a před asi 10 návštěvníky nahlas provolal Alláhu akbar,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

„Někteří z hostů se zalekli a okamžitě opustili restauraci,“ popsala Seifertová.

Mluvčí státní policie Jan Daněk později sdělil, že podle vyšetřovatelů byli hosté podniku právě na odchodu a platili, přičemž dovnitř vstoupil zmíněný opilý muž. Lidé byli jeho chováním znechucení a odešli.

Muž pak vyrazil k Masarykovu nádraží, kde ho díky popisu svědků dostihla hlídka městské policie.

Podle informací Novinek se jednalo o muže původem z Ukrajiny, který má trvalý pobyt v Praze.

„Při kontrole totožnosti byl z muže silně cítit alkohol, provedená dechová zkouška ukázala pozitivní výsledek 2,75 promile. Muž byl předveden na policejní služebnu k dalšímu opatření,“ dodala Seifertová.

Mluvčí policie Jan Daněk uvedl, že muž dostal pokutu, kterou na místě zaplatil.

Reklama

Výběr článků

Načítám