Hlavní obsah

Řidič přejel křížem koleje i chodník a po jízdě ze svahu skončil u služebny

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Obrovské štěstí měl ve čtvrtek ráno řidič nákladního auta při havárii v Brněnské ulici v Olomouci. Přejel křížem frekventovanou komunikaci, tramvajový pás a následně i dva chodníky, na nichž je běžně hodně lidí. Skončil pár metrů před policejní stanicí. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Právo o nehodě informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Řidič po krkolomné jízdě skončil s nákladním autem kousek od policejní budovy

Článek

„Kolem půl osmé jsme přijali oznámení o dopravní nehodě nákladního vozidla v Olomouci. Vozidlo jelo po Brněnské ulici ve směru na Prostějov. Řidič se plně nevěnoval řízení, vyjel s vozidlem vlevo, přejel přes tramvajový pás, vjel do protisměru a následně sjel z valu dolů,“ uvedl mluvčí.

Vozidlo na valu ulice Heyrovského přerazilo stromy, přejelo chodník, silnici a skončilo na protilehlém chodníku jen pár metrů od sídla policejní oddělení. Cestou řidič přerazil mj. i ocelové zábrany, které oddělují v Brněnské ulici tramvajový pás od silnice.

Foto: Policie ČR

Cestou řidič nákladního auta přerazil i ocelové zábrany oddělující tramvajový pás od komunikace.

Při nehodě nebyl podle Hejtmana nikdo zraněn. Je skoro zázrak, že nevrazil do vozidel projíždějících v protisměru, či že nezranil nikoho na chodnících v Heyrovského ulici. Zvláště když tudy v tu dobu chodí děti do blízké základní školy.

Foto: Policie ČR

Řidič po krkolomné jízdě skončil s nákladním autem kousek od policejní budovy

„Řidič vozidla nebyl pod vlivem alkoholu. Při nehodě vznikla celková škoda 100 000 korun,“ konstatoval Hejtman. Policisté podle něj vyřešili dopravní nehodu s řidičem pokutou. „Byla mu udělena v maximální možné výši, která v tomto případě činí dva tisíce korun,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám