Hlavní obsah

Při jezdeckých závodech v Pardubicích zemřela jezdkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na následky úrazu při jezdeckých závodech v neděli v Pardubicích zemřela jezdkyně. Neštěstí se podle prohlášení pardubického Dostihového spolku stalo při závodech ve všestrannosti. Klání pořadatelé předčasně ukončili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala před závodem, když jezdkyně koně připravovala. „Jezdkyně překonala překážku bez kontaktu s ní, bohužel následně došlo k pádu koně, který ji zavalil,” uvedl spolek v tiskové zprávě.

Na místě byl přítomen lékař, který se ženě snažil pomoci. Jezdkyně po prvotním ošetření byla převezena v bezvědomí do nemocnice, kde ale svým zraněním podlehla, uvedl Dostihový spolek.

Vzhledem k tomu, že to byla nehoda a ze strany pořadatele ani dalších zúčastněných lidí a subjektů nenastalo pochybení, policie případ zaevidovala a nevyšetřuje ho.

Závod byl prvním z třídílného seriálu závodů ve všestrannosti na závodišti, které je známé především dostihem Velká pardubická. Seriál je na závodišti letošní novinkou. Soutěž se skládá ze tří disciplín, a to drezury, parkuru a krosu.

Reklama

Výběr článků

Načítám