Hlavní obsah

Policie pátrá po pětileté dívce, dva muži ji v Praze vytrhli babičce z náruče

Praha
Aktualizováno

Policisté pátrají po pětileté dívce z Prahy, kterou podle nich v úterý odpoledne unesli dva neznámí muži v pražské Uhříněvsi. Dívka byla v tu chvíli s babičkou. Kriminalisté zároveň pátrají po její 40leté matce, která má s dcerou zakázaný styk.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná dívka Sofie Andrea Mikyšková

Článek

Incident se odehrál kolem 13. hodiny v ulici Vlasty Průchové. „Dívku měli dva neznámí muži vytrhnout babičce z náruče. Pak holčičku naložili do přistaveného osobního auta Volvo XC 90, stříbrné barvy, registrační značky 8S2 0469,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle zjištění policie měla být dívka odvezena do zahraničí, pravděpodobně do Německa. Policisté zároveň pátrají po matce Amálii Zdence Štolcové Mikyškové, která měla s dcerou zakázaný styk. Dívka byla svěřena do péče babičce. „Po matce unesené holčičky pátráme proto, že je na ni vydán souhlas se zadržením,“ konstatoval Hulan.

Holčička byla v době únosu oblečena do látkové bundy růžové barvy s podšívkou bílého beránka a modrých riflí s černými kvítky. Na hlavě měla růžovou čepici se stříbrnými proužky a na nohou růžové boty.

Dívenka je zhruba 120 až 130 cm vysoká, hubené postavy, má kulatý obličej a zelenošedé oči. Vlasy má blond, dlouhé přibližně do poloviny zad, sepjaté gumičkami do dvou culíků. Fotografii matky policie nezveřejnila.

Informace o pohybu dívky, matky i vozidla přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám