Hlavní obsah

Policie chytila ve Varech lupiče šperků za 14 milionů

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Kriminalisté objasnili dva případy loupeží ve zlatnictvích v Karlových Varech, které se staly na začátku roku. Pro jednoho z podezřelých, který pochází podle informací Práva z jedné ze zemí bývalého Sovětského svazu, si ve středu ráno přišla policejní zásahová jednotka.

Kriminalisté objasnili krádež šperků za 14 miliónů korunVideo: Policie ČR

 
Článek

„Krajští kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého cizince a obvinili jej ze zločinu loupež, krádež a poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Zadržený muž má mít na svědomí loupež ze začátku února v lázeňské části města Karlovy Vary. Pachatelé tehdy odcizili stovky hodinek a různých šperků. Akce proběhla velmi rychle. Když na místo přijela bezpečnostní agentura, byli již pachatelé pryč.

„Škoda na odcizeném zboží přesahovala 14 milionů korun,“ připomněla mluvčí.

Cizinec podle policie stojí rovněž za loupežným přepadením dalšího karlovarského zlatnictví z 21. ledna. Maskovaný tehdy přišel těsně před koncem otevírací doby a pod hrozbou použití střelné zbraně požadoval po obsluhujících prodavačkách peníze. „Ze zlatnictví následně utekl s několika desítkami tisíc korun,“ dodala Krejčí.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele. „V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související články

Přepadli zlatnictví v Karlových Varech

Ozbrojený lupič v pondělí v podvečer přepadl zlatnictví na Západní ulici v obchodně správním centru Karlových Varů. Z prodejny si odnesl neupřesněnou sumu...

Výběr článků

Načítám